Image11

Vloeren Egaliseren

HomeOndervloerenVloeren Egaliseren

Egaliseren is de basis van een vlakke vloer

Uw vloeren egaliseren is de basis van een mooie strakke vloer waar dan bijna ieder soort vloerbedekking op aan gebracht kan worden. Voor de meeste elastische vloeren zoals linoleum vloeren, pvc vloeren en rubber vloeren is het noodzakelijk dat de vloer geëgaliseerd wordt. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Houd bij het egaliseren van uw vloeren rekening met het type ondervloer

Voor ieder type ondervloer, zoals zand-cement, anhydriet, hout, beton, maar ook plavuizen is een egalisatiemortel beschikbaar om een strakke, gladde vloer te maken.
Om tot een goed resultaat te komen moet eerst bepaald worden wat het type ondervloeren is waar de egaline op moet worden aangebracht. Als dit bekend is wordt hier een primer (hechtbrug) op aan gebracht. Na droging wordt hier de egalisatiemortel op aangebracht. Afhankelijk van de grootte van de ruimte(s) wordt het materiaal machinaal verpompt.

Vloeren egaliseren bij renovatiewerk

Bij renovatie is het heel belangrijk te weten wat voor lijmresten en/of andere residuen er op de vloer zitten. In sommige gevallen zal de vloer behandeld moeten worden voordat er geëgaliseerd kan worden. Het is daarom noodzakelijk dat een professional hier naar kijkt en een goed advies afgeeft. De geëgaliseerde vloer is de basis voor een mooie strakke vlakke vloer zonder problemen.