Image11

Houten vloeren

HomeVloerenHouten vloeren

Houten vloeren onderverdeeld

Onze houten vloeren zijn onder te verdelen in massief parket, systeemparket en het traditionele tapisparket. Voor alle soorten geldt dat er een blijvend droge, vlakke en drukvaste ondergrond noodzakelijk is. Vloerverwarming hoeft geen probleem te zijn, mits hier op de juiste manier mee wordt omgegaan.

Massief parket vloer

Massief parket vloer is opgebouwd uit een laag hout, deze wordt aangebracht en moet na het leggen nog geschuurd en afgewerkt worden. De afwerking kan op diverse manieren, afhankelijk van het gebruik kan worden gekozen voor olie, was of lak in diverse kleuren en soorten.

Systeemparket vloer

Systeemparket vloer is al afgewerkt op de fabriek en kan na aanbrengen direct belast worden. De gebruikte afwerking is duurzaam en sterk doordat de planken met ultraviolet licht worden gedroogd na behandeling. De vloerdelen zijn opgebouwd uit diverse lagen met een massieve toplaag. Dit type houten vloeren kan in sommige situaties “zwevend”gelegd worden op een isolatiefolie, waardoor isolerende eigenschappen m.b.t. contactgeluid verbeterd worden.

Tapisparket vloer

Tapisparket is parket vloer in stroken zonder messing en groef, tapis is zelf 6 tot 10 mm dik en wordt aangebracht op een tussenvloer van ca. 12 mm van multiplex of spaanplaat. Tapis wordt geheel verlijmd en genageld op de tussenvloer aangebracht en de nagelgaten worden gevuld met schuurstof met een bindmiddel. Afwerking van deze vloer kan ook weer op diverse manieren. Dit type vloer is bij uitstek geschikt om decoratieve houten vloeren te maken, zoals bijvoorbeeld visgraat, banden van een andere houtsoort erin etc.

De houten vloeren prijzen lopen erg uiteen. Neem contact op voor advies of prijzen!