Image11

Gietvloeren

HomeVloerenGietvloeren

Vloerafwerking gietvloeren

Kunststof gietvloeren zijn van oorsprong een vloerafwerking die gebruikt wordt voor industriële toepassingen. Een gietvloer wordt ambachtelijk met de hand over de ondervloer uitgegoten. Gietvloeren zijn naadloos, vloeistofdicht en kunnen in een keer worden aangebracht. Een gietvloer is redelijk eenvoudig in het onderhoud maar gebruik wel de juiste onderhoudsproducten. Een gietvloer is minimalistisch en is ruimtevergrotend.

De basis

Gietvloeren kunnen in de basis uit meerdere producten bestaan. Zo is er de epoxy gietvloer en de polyurethaan gietvloer ook wel PU gietvloeren genoemd maar er zijn ook cementgebonden gietvloeren. Cementgebonden gietvloeren worden ook wel betongietvloeren genoemd. Gietvloeren voelen ondanks de geringe laagdikte niet koud aan en werken goed samen met traditionele vloerverwarming. Infrees vloerverwarming systemen zijn iets minder in verband met de geringe laagdikte van de gietvloeren en de hoogte van de vloerverwarming slangen in de ondervloer. Dit kan wel opgelost worden met een speciale dikkere egalisatielaag.

Vormgeving gietvloer

Gietvloeren hebben een egaliserend karakter als de juiste hoeveelheid en dikte van de gietvloer wordt aangebracht. De gietvloer wordt waterdun aangebracht in een dikte van 3 tot 5 mm waarna de vloer strak uitvloeit. Ondanks dat de vloer een egaliserend karakter heeft is het toch van enorm belang dat de ondervloer voldoende vlak en droog is en bij voorkeur vooraf is geëgaliseerd.