Image11

Linoleum vloeren

HomeHarde vloerenLinoleum vloeren

Wat is een linoleum vloer?

Linoleum vloeren zijn een zachte, warme en vlakke vloerafwerking die tegen een stootje kunnen. Ondervloeren worden voor het leggen van linoleum vloeren eerst vakkundig van een egalisatielaag voorzien. Linoleum vloeren zijn slijtvast, eenvoudig in onderhoud en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins.

Designs

Tevens zijn linoleum vloeren in een groot aantal designs leverbaar in tegelvorm en in diverse kleuren. De linoleum vloer is op vrijwel iedere ondervloer aan te brengen mits deze wel voldoende vlak en sterk is alsmede blijvend droog. Wel moeten de ondervloeren meestal van te voren worden geëgaliseerd of worden uitgevlakt met daarvoor bestemde MDF-uitvlakplaten. Indien er een MDF-Foam laag wordt aangebracht onder de MDF-uitvlaklaag ontstaat er een nog betere contactgeluid isolatiewaarde.

Eenvoudig in onderhoud

Een tip voor het schoonmaken van een linoleum vloer is; maak droog schoon wat droog schoon­gemaakt kan worden. Stofwissen is een makkelijke methode om de linoleum vloeren schoon te maken van stof en losliggend vuil. Bij nat reinigen veranderen stof en losliggende vuildeeltjes, door contact met water, in vast vuil. Linoleum heeft onder andere Bacteriostatische eigenschappen. Micro-organismen zoals bijvoorbeeld de Staphylococcus Aureus houden op, zich te vermenigvuldigen op een linoleum vloer. Desinfectie van ziekenhuisvloeren is niet meer nodig. Voorwaarde is wel dat de vloer alleen droog wordt gereinigd.