• Maa - Vrij: 8:30 - 17:00 uur
 • 072 533 9020
 • Linoleum vloeren

  Wat is een linoleum vloer?

  Linoleum vloeren zijn een zachte, warme en vlakke vloerafwerking die tegen een stootje kunnen.

  Ondervloeren worden voor het leggen van linoleum vloeren eerst vakkundig van een egalisatielaag voorzien. Linoleum vloeren zijn slijtvast, eenvoudig in onderhoud en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en dessins. Door de ruime keuze in kleur en dessin zoals bijvoorbeeld wolk­achtige effecten,

  kleurmengsels of juist strakke egale kleuren leent de linoleum vloer zich uitermate goed voor creatieve uitspattingen zoals het werken met figuren, verschillende kleur­vakken of kleurbanen.

  Linoleum vloeren

  Designs

  Tevens zijn linoleum vloeren in een groot aantal designs leverbaar in tegelvorm en in diverse kleuren. De linoleum vloer is op vrijwel iedere ondervloer aan te brengen mits deze wel voldoende vlak en sterk is alsmede blijvend droog. Wel moeten de ondervloeren meestal van te voren worden geëgaliseerd of worden uitgevlakt met daarvoor bestemde MDF-uitvlakplaten. Indien er een MDF-Foam laag wordt aangebracht onder de MDF-uitvlaklaag ontstaat er een nog betere contactgeluid isolatiewaarde.

  Eenvoudig in onderhoud

  Een tip voor het schoonmaken van een linoleum vloer is; maak droog schoon wat droog schoon­gemaakt kan worden. Stofwissen is een makkelijke methode om de linoleum vloeren schoon te maken van stof en losliggend vuil. Bij nat reinigen veranderen stof en losliggende vuildeeltjes, door contact met water, in vast vuil. Linoleum heeft onder andere bacteriestatische eigenschappen. Micro-organismen zoals bijvoorbeeld de Staphilococcus Aureus houden op, zich te vermenigvuldigen op een linoleum vloer. Desinfectie van ziekenhuisvloeren is niet meer nodig. Voorwaarde is wel dat de vloer alleen droog wordt gereinigd.

  Productieproces linoleum vloer

  Linoleum wordt geproduceerd volgens de meest milieuvriendelijke processen. Aan het begin van het productieproces worden lijnolie en natuurlijke harsen in oxidatieketels gemengd. Door een verhoogde temperatuur en het gelijktijdig inblazen van lucht oxideren olie en harsen binnen 24 uur tot een bindmiddel: het linoleum cement. Dit wordt gemengd met de andere grondstoffen: houtmeel, kalksteen en pigmenten. Zo ontstaan korrels (het linoleumgranulaat) die we op een jute onderlaag walsen. Vervolgens wordt het linoleum in grote droogkamers gehangen waar de waarden van buigzaamheid en veerkracht krijgt die volgens de gestelde internationale normen zijn vastgelegd.

  Opdrachtgevers
  Adecco
  Albert Heijn
  AMC
  Heliomare
  Raad van State

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen