• Maa - Vrij: 8:30 - 17:00 uur
 • 072 533 9020
 • Gietvloeren

  Vloerafwerking gietvloeren

  Kunststof gietvloeren zijn van oorsprong een vloerafwerking die gebruikt wordt voor industriële toepassingen. Een gietvloer wordt ambachtelijk met de hand over de ondervloer uitgegoten. Gietvloeren zijn naadloos, vloeistofdicht en kunnen in een keer worden aangebracht. Een gietvloer is redelijk eenvoudig in het onderhoud maar gebruik wel de juiste onderhoudsproducten. Een gietvloer is minimalistisch en is ruimtevergrotend.

  GietvloerenDe basis

  Gietvloeren kunnen in de basis uit meerdere producten bestaan. Zo is er de epoxy gietvloer en de polyurethaan gietvloer ook wel PU gietvloeren genoemd maar er zijn ook cementgebonden gietvloeren. Cementgebonden gietvloeren worden ook wel betongietvloeren genoemd. Gietvloeren voelen ondanks de geringe laagdikte niet koud aan en werken goed samen met traditionele vloerverwarming. Infrees vloerverwarming systemen zijn iets minder in verband met de geringe laagdikte van de gietvloeren en de hoogte van de vloerverwarming slangen in de ondervloer. Dit kan wel opgelost worden met een speciale dikkere egalisatielaag.

  Egaliserend

  Gietvloeren hebben een egaliserend karakter als de juiste hoeveelheid en dikte van de gietvloer wordt aangebracht. De gietvloer wordt waterdun aangebracht in een dikte van 3 tot 5 mm waarna de vloer strak uitvloeit. Ondanks dat de vloer een egaliserend karakter heeft is het toch van enorm belang dat de ondervloer voldoende vlak en droog is en bij voorkeur vooraf is geëgaliseerd.

  Leverbaar in nagenoeg alle RAL kleuren

  Een gietvloer is leverbaar in nagenoeg alle RAL kleuren. Door instrooien van de vloer met gekleurd kwartszand kan de gietvloer worden voorzien van een antisliplaag. Ook kunnen er door het instrooien van decoratieve vlokken verrassende kleurschakeringen en kleurmixen worden gemaakt. Tegenwoordig worden er ook steeds vaker strakke kleuren gekozen van wit naar zwart of van zacht blauw naar okergeel.

  Vormgeving gietvloer

  Ook kan veel met vormgeving worden gedaan met gietvloeren zoals het aanbrengen van motieven en kleurvakken maar ook complete kunstwerken en zelfs vooraf geprinte folies die op de vloer worden geplakt en later worden voorzien van een transparante gietvloer. Wel geldt hiervoor dat na verloop van tijd de gietvloer wat gaat verkleuren en dat er door het gebruik krassen ontstaan waardoor de gietlaag een meer mattere en minder transparante uitstraling gaat krijgen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

  Opdrachtgevers
  Adecco
  Albert Heijn
  AMC
  Heliomare
  Raad van State

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen