• Maa - Vrij: 8:30 - 17:00 uur
 • 072 533 9020
 • Zachte vloerbedekking

  Een textiele zachte vloerbedekking

  Tapijt vloeren zijn in vele soorten en kwaliteiten, soorten, patronen en kleuren leverbaar. Er is een onderscheid te maken tussen geweven en getuft tapijt. De weeftechniek bestaat al 100 jaar en staat voor een goede kwaliteit, mits de juiste kwaliteit garen wordt gebruikt. Deze fabricagemethode genereert echter minder productie als de tuft techniek.DSC_0025.jpg (verkleind)

  Getuft tapijt wordt vele malen sneller geproduceerd en is derhalve iets voordeliger. Je kunt tapijt onderverdelen in bouclé (lusjes) en gesneden pool en hier zijn ook weer varianten en combinaties in mogelijk. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een tapijt te (laten) ontwerpen naar eigen wens. Door de voortschrijdende techniek zijn de mogelijkheden vrijwel onbegrensd.

  De kwaliteit van het tapijt wordt grotendeels bepaald door de kwaliteit van het garen, maar ook door het inzetgewicht van het toegepaste garen en de zetting hiervan. De omstandigheden waarin tapijt wordt toegepast kunnen sterk verschillen en daar dient in de keuze van het tapijt rekening mee gehouden te worden.

  Ook is het van groot belang dat tapijt goed en regelmatig wordt onderhouden, waardoor de levensduur verlengt wordt en de esthetische uitstraling langer behouden blijft.

  Specifieke eisen van zachte vloerbedekking

  Projectmatig worden er specifieke eisen gesteld aan tapijt met betrekking tot slijtvastheid, vlamvertragendheid, kleurechtheid, antistatische eigenschappen etc. Het is natuurlijk van groot belang dat het tapijt voldoet aan de specificaties die de gebruiker hieraan stelt. Ieder tapijt heeft een productblad waarop wordt aangegeven hoe het product is samengesteld en aan welke normen het voldoet.

  Opdrachtgevers
  Adecco
  Albert Heijn
  AMC
  Heliomare
  Raad van State

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen