• Maa - Vrij: 8:30 - 17:00 uur
 • 072 533 9020
 • Vloeren egaliseren

  Vloeren egaliseren is de basis van een vlakke vloer

  Uw vloeren egaliseren is de basis van een mooie strakke vloer waar dan bijna ieder soort vloerbedekking op aan gebracht kan worden. Voor de meeste elastische vloeren zoals linoleum vloeren, pvc vloeren en rubber vloeren is het noodzakelijk dat de vloer geëgaliseerd wordt. Dit geldt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

  Houd bij het egaliseren van uw vloeren rekening met het type ondervloer

  Vloeren egaliseren Voor ieder type ondervloer, zoals zand-cement, anhydriet, hout, beton, maar ook plavuizen is een egalisatiemortel beschikbaar om een strakke, gladde vloer te maken.
  Om tot een goed resultaat te komen moet eerst bepaald worden wat het type ondervloeren is waar de egaline op moet worden aangebracht. Als dit bekend is wordt hier een primer (hechtbrug) op aan gebracht. Na droging wordt hier de egalisatiemortel op aangebracht.

  Afhankelijk van de grootte van de ruimte(s) wordt het materiaal machinaal verpompt. Voordeel hiervan is dat de menging constant is. Bij houten vloeren waar altijd wel iets beweging inzit wordt er gewerkt met een flexibele egaline. Dit product is versterkt met vezels waardoor het niet geheel star meer is. Een star product zou op zo’n vloer gaan breken met alle gevolgen van dien.

  Vloeren egaliseren bij renovatiewerk

  Bij renovatie is het heel belangrijk te weten wat voor lijmresten en/of andere residuen er op de vloer zitten. In sommige gevallen zal de vloer behandeld moeten worden voordat er geëgaliseerd kan worden. Het is daarom noodzakelijk dat een professional hier naar kijkt en een goed advies afgeeft. De geëgaliseerde vloer is de basis voor een mooie strakke vlakke vloer zonder problemen.

  Opdrachtgevers
  Adecco
  Albert Heijn
  AMC
  Heliomare
  Raad van State

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen