• Maa - Vrij: 8:30 - 17:00 uur
 • 072 533 9020
 • Goede doelen

  Wij steunen al jaren goede doelen. Naast de zakelijke belangen die Erkamp Projectservice BV als ondernemer nastreeft, wil zij ook een maatschappelijke bijdrage leveren. Daarom heeft zij als ondernemer al een tijd geleden besloten een vastgestelde bijdrage per jaar te geven voor goede doelen. Dit is één van de manieren waarop wij aantonen dat we maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen.

  Onderstaand vindt u goede doelen die wij hebben gesteund;

  DiakonessenhuisDankzij de stichting Vrienden van het Diakonessenhuis kan ons ziekenhuis extra faciliteiten aanbieden die de zorg voor onze patiënten veraangenamen. In het Diakonessenhuis in Utrecht is in het vernieuwde dagbehandelcentrum Oncologie/Hematologie, waar onder andere patiënten met kanker hun chemokuren ondergaan, een keuken gerealiseerd zodat patiënten op het door hun gewenste tijdstip iets te eten kunnen klaarmaken. Ook heeft de stichting ondersteund bij het mogelijk maken van de nieuwbouw van ons Spoedzorgcentrum in Utrecht dat in 2013 de deuren opende.

  Stichting Kunstgein

   

  Stichting KunstGein wil mensen in Nieuwegein en omgeving interesseren en enthousiast maken voor kunst en cultuur: voor allerlei beeldende kunstvormen en specifiek voor de (amateur) schilderkunst. Bovendien willen we laten zien dat samenwerking met andere organisaties tot een meerwaarde kan leiden binnen het culturele aanbod van Nieuwegein. Ooit over een schilderij een beeld, een gedicht gemaakt? Er een muziekstuk voor geschreven? Het schilderij in drie doeken gesplitst? Er een abstract of juist impressionistisch werk van gemaakt? Het in 3D vormgegeven? Een expositie van allerlei beeldende kunstvormen bezocht? KunstGein wil mensen boeien en verrassen. Wij streven naar eenvoud: kunst is voor iedereen, voor oud én jong en voor mensen die niet van kunst houden.

  Sportraad Heiloo

   

  De vereniging stelt zich als doel sporten en bewegen door zoveel mogelijk inwoners van Heiloo te bevorderen. Zij doet dit ten behoeve van haar leden, de sportverenigingen en waar mogelijk en gewenst in samenwerking met maatschappelijke organisaties in de sectoren Onderwijs, Zorg en Welzijn en Vrijwilligerswerk. Daarnaast onderhoudt zij ten behoeve van haar activiteiten contacten met het gemeentelijk bestuur en politiek.

   

   

  Heiloo OlympicsHeiloo Olympics is een nieuw initiatief van 5 stichtingen die de integratie van mensen met een beperking in de samenleving wilt bevorderen. Op de site www.heilooolympics.nl vinct u alle informatie over de grootste sportdag die ooit voor mensen met en zonder een beperking in Heiloo is gehouden. Heiloo Olympics stelt zich deze dag ten doel om mensen met en zonder beperking samen te laten sporten en ze op deze manier een topdag te bezorgen. Daarnaast zamelen ze rondom dit evenement geld in om mensen met een beperking gedurende het jaar verder te ondersteunen in hun ontwikkeling.

   

  Stichting Dolfinn

  Ontstaan: De oprichters van Stichting Dolfinn zijn John en Wendy Hoetjes, ouders van Finn en Lily. Met hun zoon Finn ondervonden ze geweldige resultaten van dolfijntherapie: Finn leerde veel meer dan door artsen voor mogelijk werd gehouden. Ook voor zijn ouders en zusje was het leertraject letterlijk een warm bad. Deze therapievorm, die plaatsvindt op Curaçao, kon worden bekostigd dankzij steun van vrienden, bekenden en een benefietfestival: Dolfinn Rocks. Het succes van dit festival, met belangeloze medewerking van artiesten en medewerkers, maakte dat de doelstelling van de stichting werd verbreed. Sinds 2006 heeft Stichting Dolfinn al tientallen gezinnen kunnen helpen bij het volgen van dolfijntherapie. Het doel van de Stichting Dolfinn is financiële steun bieden aan kinderen met een beperking, uit Heiloo en omgeving, om dolfijntherapie te kunnen volgen.

   

  Rotary Club Heiloo Activiteiten: Benefiet-filmvoorstelling “Mud”, Benefiet-fimvoorstelling “Blue Jasmine”, Actie Kinderverlamming. In 1985 beloofde Rotary International aan alle kinderen om onze wereld vrij te maken van het polio-virus. Dit ambitieuze plan werd al snel overgenomen door de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) die het zgn Global Polio Eradication Initiative (GPEI) in het leven riep. Daarin werken WHO, Rotary International, het Amerikaanse Centers for Disease Control and Environment en UNICEF samen.
  Vijfentwintig jaar geleden kwam het poliovirus nog voor in méér dan 120 landen. Ieder jaar werden ruim 500.000 gevallen van verlamming gemeld. De verlamde ledematen raken tijdens de groei misvormd waardoor de kinderen gehandicapt blijven. Van alle besmette mensen krijgt slechts een gering percentage verlammings-verschijnselen (de top van de ijsberg). Ruim 95% wordt drager en is daarmee verspreider van het virus. Het virus komt met de ontlasting naar buiten en de infectie wordt oraal overgedragen, reden waarom primaire hygiëne en schoon drinkwater van essentieel belang zijn. Maar ziek worden is te voorkomen door vaccinatie. Het orale vaccin kost slecht een paar centen, het kan door iedere vrijwilliger worden toegediend en daarmee kan een kind voor zijn leven beschermd worden. Maar de hele organisatie die nodig is om de kinderen te bereiken kost veel meer. Geweldig resultaat Het mag werkelijk een wonder genoemd worden dat er nu nog maar vier landen zijn waar het poliovirus slachtoffers maakt. Dat is in Afghanistan, Pakistan, twee staten in India en Nigeria. Maar in die gebieden, woont ongeveer een derde van de wereldbevolking.

   

  Alpe d'HuZesAlpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen zij op één dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Vanaf de eerste keer in 2006 gebruiken we de opgehaalde sponsorgelden volledig voor het realiseren van onze doelstelling. Het geld dat door de deelnemers van Alpe d’HuZes is ingezameld, besteden wij aan projecten die uiteindelijk de grootst mogelijke voordelen opleveren voor patiënten die kanker hebben, of het in de toekomst krijgen. Al het geld gaat daarom naar het eigen onderzoeksfonds van Alpe d’HuZes. Voor de actuele stand van zaken van de onderzoeksprogramma’s verwijzen we je graag naar het onderwerp geldbesteding op onze website.

   

  Highlow Rangers Highlow Rangers zet zich in voor Stichting Veldwerk. Nepal, een prachtig land met een indrukwekkende geschiedenis, fascinerende tradities en mooie mensen. Daar is Stichting Veldwerk aan het werk, tussen- en met de lokale bevolking. Nepal is geweldig, maar een groot deel van de bevolking is straatarm en niet in staat om in hun dagelijkse basis behoeften te voorzien. Politieke onstabiliteit, corruptie en onenigheid tussen verschillende bevolkingsgroepen zorgen dat er nog veel werk in het verschiet ligt. Stichting Veldwerk wil hier haar bijdrage in leveren met behoud van eigenwaarde en zelfrespect van de bewoners.

   

  Stichting Kees Een uurtje fitness in de sportschool, een potje tennis met je vrienden of elke dinsdagavond anderhalf uur voetballen, het lijkt zo gewoon. Voor mensen met een beperking is dit niet altijd vanzelfsprekend. Maar net als jij en ik hebben ook zij behoefte om te bewegen en om vrienden te maken, daarbij is sport een heel belangrijk middel. Want als alles in je leven al een beetje moeilijker is, zou sport dan niet juist wat makkelijker moeten zijn? Stichting KEES ondersteunt mensen met een beperking door ze de financiële mogelijkheid te bieden om begeleid te bewegen en te sporten. Naast de ondersteuning in het sportieve proberen we ook op andere manieren mensen met een beperking financieel te ondersteunen.

  johan cruyff foundation

   

  De Johan Cruyff Foundation brengt jeugd in beweging waardoor ze samen kunnen spelen en groeien in hun ontwikkeling. Kinderen bewegen steeds minder. Ze hebben te weinig tijd, ruimte en aandacht voor bewegen. Maar door sport en spel worden kinderen fitter. Ze leren met elkaar om te gaan en ontwikkelen zichzelf. En iedereen kan meedoen, ook gehandicapte kinderen.

  Samen met onze partners brengen wij kinderen in beweging op bijna 200 Cruyff Courts in wijken in Nederland en in het buitenland. Op ruim 60 basisscholen met een Schoolplein14 en door de wekelijkse sportactiviteiten die wij ondersteunen voor gehandicapte kinderen. Zo brengen wij elke week duizenden kinderen in beweging.

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen